Musea

Musea

Musea en expositieruimtes zijn bij uitstek plaatsen waarin licht een belangrijke rol speelt.
Om vorm, kleur en textuur te kunnen zien is licht nodig. Pas wanneer een voorwerp licht uitstraalt of reflecteert, wordt het waarneembaar.
Zeker bij beeldende kunst hangen de betekenis van de voorwerpen en de beleving ervan heel sterk af van de manier van tentoonstellen en zichtbaar maken.
In musea en tentoonstellingsruimten is de keuze voor de juiste verlichting cruciaal. Immers, de objecten of kunstwerken moeten optimaal gepresenteerd en belicht worden. Bovendien ontbreekt natuurlijk daglicht in veel (grote) ruimten.

Verlichting speelt een cruciale rol bij musea en tentoonstellingsruimten. Bij het vaststellen van de juiste verlichting moet er met verschillende factoren rekening worden gehouden. De bezoeker moet de voorwerpen goed kunnen zien, in een uitnodigende ruimte.

Natuurlijk zonlicht veroorzaakt schade aan de kunstwerken, zelfs bij kleine hoeveelheden. Met onze daglichtsystemen is het mogelijk de bezoeker de illusie te geven van een ruimte waar het zonlicht direct naar binnen schijnt zonder dat dit schade aan de kunstwerken veroorzaakt. De kleurenbeleving zal zeer intens zijn. De kunstwerken komen tot leven.

De verlichtingsproducten hebben de spectrumkwaliteit van een zonnige dag en zijn uitermate geschikt om musea en tentoonstellingsruimten te verlichten. CoeLux® verlichting draagt bij aan een optimale beleving van de kunstwerken en verbindt bezoekers met de buitenwereld. De producten zijn eenvoudig toe te passen in bestaande ruimten.

CoeLux-at-Atelier-Clerici