Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Het gebruik van een goed daglichtsysteem in de gezondheidszorg versterkt en versnelt het genezingsproces.

Ouderen hebben behoefte aan goed licht. De opnamecapaciteit van het oog gaat na het 65e jaar sterk achteruit. Onderzoek toont aan dat veel verpleeghuisbewoners onder erbarmelijke lichtomstandigheden wonen. Sommigen krijgen minder dan 1 minuut per dag voldoende daglicht.
Dit tekort aan daglicht wordt niet gecompenseerd met voldoende en goed kunstlicht. Het gevolg: een volledig verstoord slaap-waakritme.

Vooral bij Alzheimerpatiënten is dit een ernstig probleem. Onderzoek toont aan dat 25% van deze patiënten een volledig vrij slaap-waakritme heeft.
Ze zijn ’s nachts actief en ernstig in de war. Hun biologisch ritme raakt volledig verstoord.
Door het gebruik van ons daglichtsysteem kan dit voorkomen worden. Door het verkrijgen van genoeg zonlicht blijft de kwaliteit van het leven, met name met het oog op het instandhouden van het dag/nachtritme, voor deze groep mensen in stand.

Ons daglichtsysteem verbetert de stemming, vermindert stress en bevordert ontspanning bij de patiënt en bij het personeel in ziekenhuizen, verpleeghuizen en revalidatiecentra.

Door het toepassen van een daglichtsysteem in een ruimte voor radiologie, ontstaat er voor de patiënt een fijnere omgeving om in onderzocht te worden. Men krijgt niet het gevoel opgesloten te zijn in een bunker, het daglichtsysteem breekt de ruimte open.

CoeLux® daglichtsystemen hebben de spectrumkwaliteit van een zonnige dag. Ze verbinden patiënten, bewoners en medewerkers met de buitenwereld en geven de beleving van een mooie zomerse dag buiten. CoeLux® maakt daarmee werken en verblijven in een zorg en onderzoek-centra aangenamer.