CoeLux® ST TIVANO

CoeLux® ST TIVANO

De CoeLux® ST Tivano is een compact model, geschikt voor verschillende doeleinden. Door zijn geringe hoogte is hij zeer geschikt voor bijvoorbeeld kelders of inbouw in systeemplafonds. Het systeem is zeer makkelijk te monteren en leidt nauwelijks tot ruimteverlies. Het geeft het effect van een uitzicht op een lichtgevende hemel, doorkruist door de stralen van de zon.
Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de CoeLux® ST Tivano is dat de zon niet direct zichtbaar is. De stralen van de zon bereiken het oog, nadat deze gebroken zijn door een louvre. Wel is er sprake van reflectie van het zonlicht in de ruimte, deze barst hierdoor als het ware open, men maakt contact met "buiten".
Tivano is vernoemd naar de wind die langs de oevers van het Comomeer scheert. Deze heldere lucht geeft het meer de iconische schoonheid, die het tot een van de meest fascinerende en magische plekken in de wereld maakt. Wanneer Tivano blaast, is de lucht zo helder dat het licht overal schijnt. De reflectie van het kabbelende water van het meer geeft duizenden heldere beelden van de zon.
De CoeLux® ST TIVANO is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Deze modellen bieden het gereflecteerde licht van de zon. Als u onder het venster loopt, zult u merken dat het spoor van licht u voortdurend volgt, net als bij het lopen langs een meer of de zee waarbij u kijkt naar de reflectie van de zon in het water.
Dit model garandeert een ideale balans tussen licht en schaduw, waardoor het mogelijk is om deze te gebruiken voor binnen architectuur op plaatsen waar dit voorheen nog niet mogelijk was.
Het belangrijkste kenmerk van de CoeLux® TIVANO is dat de componenten van de zon en de lucht van elkaar gescheiden zijn. De verlichte kamer is rijk aan contrasten en helderheid als bij het echte daglicht.
Specificaties