Coelux® ST NAOS

CoeLux® ST NAOS

De CoeLux® ST NAOS is een compact model, geschikt voor verschillende doeleinden. Door zijn geringe hoogte is dit model zeer geschikt voor bijvoorbeeld kelders met een geringe hoogte of in systeemplafonds. Het systeem is makkelijk in te bouwen en leidt nauwelijks tot ruimteverlies.
Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de CoeLux® ST Naos is dat de zon niet direct zichtbaar is. De stralen van de zon bereiken het oog, nadat deze gebroken zijn door een louvre
CoeLux® ST NAOS is vernoemd naar het Griekse woord "Naos". Naos betekend cel en is de naam van het binnenste en meest heilige deel van de Griekse tempels. Volgens de criteria van de Griekse architectuur was er evenwicht en harmonie tussen elk element. De cel werd omringd door zuilen die het directe licht van de zon gefilterd de tempel in lieten komen.
De CoeLux® ST NAOS is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Deze bieden verschillende reflecties van de hemel en schaduwen, dit perspectief zorgt voor de beleving van een oneindige ruimte. Het contrast tussen hemel en zon zit in het venster zelf.
Dit model levert volkomen gelijkmatig licht in de ruimte op, het garandeert een ideale balans tussen licht en schaduw, waardoor het mogelijk is om deze te gebruiken voor binnen architectuur op plaatsen waar dit voorheen nog niet mogelijk was.
Specificaties