CoeLux® ST IBLA

CoeLux® ST IBLA

De CoeLux® ST IBLA is een compact model, geschikt voor verschillende doeleinden. Het geeft het effect van een uitzicht op een lichtgevende hemel, doorkruist door de stralen van de zon.
Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van CoeLux® ST IBLA is dat de zon niet direct zichtbaar is.
De CoeLux® ST IBLA is vernoemd naar Ibla, het historische stadscentrum van Ragusa, in Zuidwest-Sicilië, die over de hele wereld beroemd is om haar schatten van architectuur. Deze wijk, bovenop een heuvel, is een dicht bebouwde kom van huizen en kerken opgebouwd uit blokken van kalksteen. In de hitte van de zomer, wanneer de zon bijna ondraaglijk is, weerkaatsen de muren en de daken het zonlicht. Tussen de muren ziet men een glimp van de azuur blauwe lucht.
CoeLux® ST IBLA biedt een venster met een vrije opening met zicht op de hemel. Net als bij de CoeLux® ST NAOS zit het contrast tussen hemel en de zon in het venster zelf. Dit model geeft een volkomen gelijkmatige verspreiding van het licht in de ruimte.
Dit model garandeert een ideale balans tussen licht en schaduw, waardoor het mogelijk is om deze te gebruiken voor binnen architectuur op plaatsen waar dit voorheen nog niet mogelijk was.
Specificaties