Werelds eerste biofiele onderzoeksproject

Posted on

Coelux is nauw betrokken bij het World first biophilic design research project connecting buildings with nature.

Een nieuwe kantooropstelling zal milieu- en menselijke gegevens verschaffen als bewijs voor positieve gezondheids- en welzijnseffecten op de kantoorbewoners. BRE lanceert het biophilische kantoorproject – een baanbrekend kantooropbouwproject dat gekwantificeerd bewijs levert betreffende de voordelen van biofielontwerp op het gebied van gezondheid, welzijn en productiviteit van kantoorbewoners.

Het project richt zich op een kantoorgebouw uit bouwjaar 1980 met 650m2 vloeroppervlak op de BRE campus in Watford, welke wordt gerenoveerd volgens de biofiele ontwerpprincipes. BRE werkt samen met architect en interieurontwerper Oliver Heath, hij leidt het ontwerp van het gerenoveerde gebouw. Een groot aantal fundamentele partners zijn betrokken om hun branche expertise in het project te brengen.

Elk van de partners gebruikt het kantoor en zijn testfaciliteiten in het project om de rol van hun producten in de bevordering van de gezondheid en het welzijn van kantoorbewoners en voor een bredere biofielontwerp te evalueren.

“Het project laat zien hoe kwantificeerde verbeteringen in productiviteit en welzijn beloningen kunnen opleveren voor verhuurders, bezetters, ontwikkelaars en alle betrokkenen die zich bezighouden met het kantoor en de breder gebouwde omgeving”, zegt Ed Suttie, onderzoeksdirecteur bij BRE. “Onderzoekers zullen een jaar hun testen uitvoeren. Getest wordt kantooromgeving voor daglicht, verlichting, binnenluchtkwaliteit, akoestisch, thermisch en klimat comfort. Bewoners van het kantoor zullen vertrouwelijke gezondheidsevaluaties ondergaan en zich aanmelden voor een reeks online vragenlijsten en enquêtes. Zij zullen draagbare technologie gebruiken om belangrijke gezondheidsstatistieken te controleren. ”

Deze uitgebreide en lange termijn studie is uniek in termen van schaal en data capture. Het zal een stevige basis leggen voor begeleiding en goedkeuring van maatregelen in de facilitymanagement en renovatie sectoren om gezondheid en welzijn in kantoren te bevorderen. De gebruikte producten zullen ook laboratoriumevaluatie ondergaan om na te gaan of een gezondheids- en welzijnspotentieel op productniveau kan worden gekwantificeerd.

Meer informatie over het project is te vinden op www.bregroup.com/biophilic

Overzicht betrokken partners:

  • Interface – wereldwijde fabrikant van modulaire vloeren
  • Biotecture – ontwerper en leverancier van levende muursystemen
  • Akzo Nobel – wereldwijd verf- en coatingsbedrijf
  • Plessey – innovatieve verlichting en ECG sensing technologieën
  • Royal Ahrend – professionele werkomgevingen, meubelproducten en -diensten
  • Coelux – innovatieve daglichtsystemen natuurlijk licht te reproduceren
  • Ecophon – akoestische producten en systemen voor werkomgevingen
  • GVA Acuity – op maat gemaakte faciliteiten managementdiensten

One thought on “Werelds eerste biofiele onderzoeksproject

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *